(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari (MTT) rivojlanish markazlarida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning mazmuni, ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Bugungi kunda maktabgacha ta’lim tizimida bolalarning individual rivojlanishini ta’minlash, mustaqil fikrlashini shakllantirish hamda ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish dolzarb vazifa hisoblanadi. Shu nuqtai nazardan, rivojlanish markazlarida interfaol metodlar, o‘yin texnologiyalari, axborot-kommunikatsiya vositalari hamda kompetensiyaviy yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining samaradorligi o‘rganildi. Tadqiqot natijalari zamonaviy pedagogik texnologiyalar bolalarning bilish faolligini oshirishi, ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirishi va ta’lim jarayoniga qiziqishini kuchaytirishini ko‘rsatdi. Shuningdek, pedagogning innovatsion yondashuvi rivojlanish markazlari faoliyatini samarali tashkil etishda muhim omil ekani asoslab berildi. Maqola natijalari maktabgacha ta’lim amaliyotida zamonaviy yondashuvlarni keng joriy etish uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.