(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada “Yangi O‘zbekiston” tushunchasining nazariy asoslari, tarixiy shakllanish bosqichlari va mazmun-mohiyati ilmiy tahlil qilingan. Muallif mamlakat mustaqillikka erishgandan keyingi taraqqiyot yo‘lini ikki asosiy bosqichga — dastlabki barqarorlashtirish davri (1991-2016) va 2017-yildan boshlangan transformatsion islohotlar davriga ajratgan holda o‘rganadi. Maqolada “Yangi O‘zbekiston” konsepsiyasining asosiy tamoyillari — inson qadr-qimmati ustuvorligi, adolat, ochiqlik, iqtisodiy erkinlik va “yashil” taraqqiyot atroflicha yoritilgan. Shuningdek, ushbu konsepsiyani amalga oshirishning amaliy mexanizmlari — “Harakatlar strategiyasi” (2017-2021), “Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi” (2022-2026) va “O‘zbekiston-2030” strategiyasi doirasidagi izchil rejalashtirish tahlil etilgan.