(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada zararli atmosfera omillarining inson respirator tizimiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri keng yoritilgan. Atmosfera havosining ifloslanishi sanoat chiqindilari, avtomobil gazlari, kimyoviy moddalarning havoga tarqalishi natijasida yuzaga kelib, nafas yo‘llari va o‘pka kasalliklarining rivojlanishiga olib keladi. Maqolada respirator tizim anatomiyasi, zararli moddalarning patogen ta’sir mexanizmlari, o‘tkir va surunkali kasalliklar, ularning klinik belgilari hamda oldini olish choralari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.