(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bolalar ta’lim-tarbiyasida madaniy va milliy qadriyatlarni saqlash masalalari hamda ushbu jarayonda uchrayotgan muammolar tahlil qilinadi. Globallashuv jarayonlari, zamonaviy axborot texnologiyalarining keng tarqalishi va turli madaniyatlarning o‘zaro ta’siri natijasida yosh avlodning milliy qadriyatlarga bo‘lgan munosabatida ayrim o‘zgarishlar kuzatilmoqda. Shu sababli bolalarni milliy an’ana va urf-odatlar ruhida tarbiyalash, ularning madaniy merosga hurmatini shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada oilaning, ta’lim muassasalarining va jamiyatning bu boradagi o‘rni yoritilib, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy qadriyatlarni ta’lim jarayoniga samarali integratsiya qilish, yosh avlodda milliy o‘zlikni anglash tuyg‘usini rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar beriladi.