(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada bolalar tarbiyasi jarayonida pedagoglarning kasbiy malakasining yetishmasligi muammosi tizimli va kompleks yondashuv asosida keng qamrovda tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimi sharoitida pedagog shaxsining kasbiy kompetensiyalari nafaqat bilim berish sifati, balki o‘quvchilarning ijtimoiylashuvi, mustaqil fikrlashi va shaxs sifatida shakllanishida hal qiluvchi omil sifatida namoyon bo‘ladi. Shu nuqtai nazardan, maqolada pedagoglarning nazariy tayyorgarligi, amaliy ko‘nikmalari, innovatsion texnologiyalarni qo‘llash darajasi hamda ularning kasbiy rivojlanish strategiyalari chuqur ilmiy asosda o‘rganildi. Tadqiqot davomida umumiy o‘rta ta’lim tizimida faoliyat yuritayotgan pedagoglar ishtirokida empirik tahlillar olib borildi va ularning kasbiy faoliyatiga ta’sir etuvchi asosiy omillar aniqlab berildi. Olingan natijalar shuni ko‘rsatdiki, pedagoglarning katta qismi zamonaviy pedagogik yondashuvlar va raqamli texnologiyalarni yetarli darajada egallamagan bo‘lib, bu esa ta’lim jarayonining samaradorligiga bevosita salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda.