(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada badiiy adabiyotda ota obrazi va uning xususiyatlari tahlil qilinadi. Ota obrazi turli asarlar misolida yoritilib, uning jamiyatdagi o‘rni, ma’naviy qadriyatlar tizimidagi ahamiyati hamda ota-farzand munosabatlari badiiy jihatdan ochib beriladi. Shuningdek, o‘zbek va jahon adabiyoti namunalarida ota obrazining ifodalanish usullari qiyosiy tarzda o‘rganiladi.