(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada badiiy adabiyotda bola obrazi va uning badiiy-estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Bola obrazi orqali yozuvchilar jamiyatdagi ijtimoiy muammolarni, insoniy fazilatlarni hamda tarbiyaviy g‘oyalarni ifodalaydi. Asarlarda bolalar obrazi ko‘pincha beg‘uborlik, samimiyat, adolatparvarlik kabi xususiyatlar orqali ochib beriladi. Shuningdek, turli milliy adabiyotlarda bola obrazi o‘ziga xos tarzda aks etishi, uning ruhiy olami va hayotga munosabati yoritiladi.