(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ertak va adabiy ertak janrlarining nazariy asoslari, ularning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda o‘zaro o‘xshash va farqli jihatlari ilmiy tahlil qilinadi. Ertaklarning xalq og‘zaki ijodi mahsuli sifatidagi xususiyatlari, adabiy ertaklarning esa muallifga xos individual badiiy tafakkur asosida yaratilishi asoslab beriladi. Shuningdek, har ikki janrning syujet qurilishi, obrazlar tizimi, g‘oyaviy yo‘nalishi va tarbiyaviy ahamiyati qiyosiy jihatdan o‘rganiladi. Tadqiqot natijasida ertak va adabiy ertaklarning o‘zaro uzviy bog‘liqligi hamda ularning adabiy jarayondagi o‘rni aniqlanadi.