(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqola O‘zbekistonda madaniy ob’ektlar tizimi, ularning tasnifi hamda faoliyat yo‘nalishlarini kompleks yondashuv asosida tahlil etishga bag‘ishlangan. Maqolada madaniy meros obyektlari, zamonaviy madaniyat muassasalari va ijodiy infratuzilmaning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni keng yoritilgan. Shuningdek, madaniy ob’ektlarning ijtimoiy, ma’naviy va iqtisodiy ahamiyati, ularning boshqaruv tizimi, moliyalashtirish manbalari hamda faoliyat samaradorligini oshirish masalalari ilmiy asosda tahlil qilingan. Bundan tashqari, Shavkat Mirziyoyev tomonidan madaniyat sohasini rivojlantirishga qaratilgan islohotlar, ularning natijalari va istiqbollari chuqur yoritilgan. Maqolada madaniy ob’ektlarning tasnifi, ularning funksional xususiyatlari hamda zamonaviy sharoitda rivojlantirish yo‘nalishlari keng qamrovda bayon etilgan.