(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqola O‘zbekistonda mustaqillik yillarida shaharsozlik sohasining shakllanishi, uning tarixiy bosqichlari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalarini kompleks yondashuv asosida tahlil etishga bag‘ishlangan. Maqolada mustaqillikdan keyingi davrda shahar infratuzilmasining tubdan yangilanishi, urbanizatsiya jarayonlarining jadallashuvi, zamonaviy arxitektura yechimlarining joriy etilishi hamda hududlarni kompleks rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilgan islohotlar keng yoritilgan. Shuningdek, shaharsozlik siyosatining asosiy yo‘nalishlari, ekologik barqarorlikni ta’minlash, aholi uchun qulay yashash muhitini yaratish, transport tizimini takomillashtirish kabi masalalar chuqur tahlil qilingan. Maqolada Shavkat Mirziyoyev tomonidan olib borilayotgan zamonaviy shaharsozlik siyosati, “yashil shahar”, “aqlli shahar” konsepsiyalarining joriy etilishi hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari ilmiy asosda bayon etilgan. Bundan tashqari, maqolada shaharsozlik sohasida mavjud muammolar, ularni hal etish yo‘llari va innovatsion yondashuvlar orqali barqaror rivojlanishga erishish masalalari ham yoritilgan.