(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqola “tolerantlik” tushunchasining mazmun-mohiyati, uning tarixiy shakllanishi hamda zamonaviy jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va ahamiyatini kompleks yondashuv asosida tahlil etishga bag‘ishlangan. Maqolada tolerantlikning falsafiy, ijtimoiy va siyosiy jihatlari keng yoritilib, uning jamiyatda tinchlik, barqarorlik va hamjihatlikni ta’minlashdagi roli ochib berilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda millatlararo totuvlik va diniy bag‘rikenglikni ta’minlash borasida amalga oshirilayotgan islohotlar, ularning natijalari hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Maqolada tolerantlikning inson huquqlari, demokratiya va fuqarolik jamiyatini rivojlantirishdagi o‘rni alohida ta’kidlangan. Bundan tashqari, globalizatsiya sharoitida tolerantlikning ahamiyati, uning yoshlar tarbiyasidagi roli ham chuqur yoritilgan.