(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada COVID-19 ga qarshi emlash o‘tkazilgan ayollarda nafas yo‘llari kasalliklari profilaktikasining zamonaviy jihatlari tahlil qilindi. Emlashning respirator kasalliklar rivojlanishiga ta’siri, immunologik mexanizmlar hamda profilaktik chora-tadbirlar ilmiy adabiyotlar asosida o‘rganildi. Tadqiqot natijalari emlash nafas yo‘llari kasalliklari xavfini kamaytirishini va kompleks profilaktika zarurligini ko‘rsatdi.