(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola iqtisodiyotda markaziy o’rin tutuvchi tannarx tushunchasini chuqur tahlil qiladi. Unda tannarxning turli ta’riflari, uning shakllanish mexanizmlari va korxonalar faoliyatidagi ahamiyati ko’rib chiqiladi. Tannarx mahsulot narxini belgilash, rentabellikni hisoblash va boshqaruv qarorlarini qabul qilishda asosiy omil hisoblanadi. Maqolada tannarxning iqtisodiy mohiyati, uning turlari va uni optimallashtirish yo’llari ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot tannarxni samarali boshqarish orqali korxona raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan.