(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Qandli diabet 1 tur bilan kasallangan bolalarda glikemik nazoratning maqsadli ko’rsatkichlariga erishish, ayniqsa o’smirlik davrida, murakkab vazifa bo’lib qolmoqda. Tavsiyalarga ko’ra, HbA1c maqsadli darajasi <7% ni tashkil etadi. Undan tashqari qandli diabet 1 tur bilan og’rigan bolalarda autoimmun tireoid patologiyani xam doimiy skrining qilish muhim hisoblanadi.