(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada badiiy asarlarda baxt konsepsiyasining ifodalanishi va talqin qilinishi tahlil etiladi. Unda o‘zbek va jahon adabiyoti namunalarida baxt tushunchasining turli qirralari, qahramonlar hayoti va ichki kechinmalari orqali yoritilishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, baxtning ijtimoiy, ma’naviy va individual jihatlari, uning inson hayotidagi o‘rni hamda mualliflar tomonidan berilgan falsafiy qarashlar tahlil qilinadi. Maqola natijasida badiiy asarlarda baxt konsepsiyasining mazmun-mohiyati ochib berilib, uning adabiyotdagi badiiy talqini yuzasidan xulosalar chiqariladi.