(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O’tkan kunlar” romani badiiy tasvir vositalari nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Asardagi o’xshatishlar ,siafatlashlar va xalqona iboralarning qahramonlar xarakterini ochib berishdagi lisoniy-esstetik vazifalari yoritilgan.Tadqiqot davomida yozuvchining so’z qo’llash mahorati va asar tilining o’zbek adabiy tili rivojidagi o’rni aniqlangan.