(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida erkin saylovlarni amalga oshirish prinsiplari, saylov tizimining huquqiy asoslari, fuqarolarning saylov huquqlari hamda demokratik jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, saylov jarayonida amal qilinadigan umumiylik, tenglik, yashirin ovoz berish, oshkoralik va qonuniylik tamoyillari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. O‘zbekistonda saylov tizimini takomillashtirish bo‘yicha olib borilayotgan islohotlar ham ko‘rib chiqilgan.