(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maktabgacha ta’limda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) foydalanish zamonaviy ta’lim tizimining muhim tarkibiy qismidir. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni rivojlantirishda AKTning pedagogik asoslari, ularni samarali qo’llash metodlari va didaktik imkoniyatlari tahlil qilingan. AKT vositalari bolalarning kognitiv qobiliyatlari, ijodkorligi va ijtimoiy ko’nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Maqolada AKTni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning asosiy tamoyillari va pedagoglarning bu boradagi roli yoritilgan. Natijada, AKTdan to’g’ri foydalanish maktabgacha ta’lim sifatini oshirish va bolalarni maktabga tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etishi ta’kidlangan.