(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada millatlararo totuvlikning yurt farovonligini ta’minlashdagi o‘rni va ahamiyati kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqot uchta asosiy yo‘nalishni qamrab oladi: birinchidan, millat, etnos va millatlararo munosabatlar tushunchalarining nazariy asoslari hamda bag‘rikenglikning falsafiy-huquqiy talqini ochib beriladi; ikkinchidan, O‘zbekiston Respublikasida millatlararo totuvlik sohasida olib borilayotgan davlat siyosati, uning tarixiy ildizlari, qonunchilik va institutsional bazasi, milliy-madaniy markazlar faoliyati hamda davlat tilining birlashtiruvchi roli amaliy misollar asosida yoritiladi; uchinchidan, millatlararo totuvlikning iqtisodiy o‘sish, investitsion jozibadorlik, ijtimoiy kapital va fuqarolik birdamligiga ta’siri, shuningdek, global tahlikalar sharoitida uni saqlash istiqbollari asoslab beriladi. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, millatlararo totuvlik nafaqat ijtimoiy-siyosiy barqarorlikning, balki barqaror iqtisodiy rivojlanish va xalqaro xavfsizlikning ham eng muhim shartidir. Maqolada O‘zbekistonning ushbu sohadagi ilg‘or tajribasi xalqaro kontekstda baholanib, kelgusidagi rivojlanish istiqbollari bo‘yicha taklif va xulosalar ilgari surilgan.