(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada xorijiy mamlakatlarda ijtimoiy pedagogikaning shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Ijtimoiy pedagogikaning nazariy asoslari, uning jamiyatdagi o‘rni, shaxsni ijtimoiylashtirishdagi ahamiyati hamda rivojlangan davlatlar tajribasi o‘rganiladi. Shuningdek, Germaniya, AQSh va Yevropa davlatlarida ijtimoiy pedagogikaning rivojlanish yo‘nalishlari, asosiy konsepsiyalari va amaliy faoliyati yoritib beriladi. Maqolada xorij tajribasini O‘zbekiston sharoitida qo‘llash imkoniyatlari ham tahlil etiladi.