(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada STEAM ta’lim tizimida PISA va PIRLS xalqaro tadqiqotlarining qo‘llanilishi masalalari tahlil qilinadi. STEAM yondashuvining mazmuni, ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda o‘quvchilarda funksional savodxonlik, tanqidiy va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda PISA va PIRLS baholash dasturlarining maqsad va vazifalari, ularning STEAM fanlari bilan integratsiyasi hamda ta’lim sifatini oshirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, PISA va PIRLS tadqiqotlari asosida o‘quvchilarning o‘qish, matematik va tabiiy fanlar savodxonligini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.