(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada gomotopiya nazariyasining asosiy tushunchalari, jumladan gomotopiya, gomotopik ekvivalentlik, gomotopiya sinflari va fundamental guruh batafsil tahlil qilinadi. Gomotopiya nazariyasi topologiyaning muhim bo‘limi bo‘lib, u uzluksiz akslantirishlarni deformatsiya orqali o‘rganadi. Maqolada fundamental guruh tushunchasi, uning xossalari va turli topologik fazolar uchun misollar keltirilgan. Shuningdek, gomotopiya nazariyasining zamonaviy fan va texnologiyalardagi qo‘llanilishi, xususan robototexnika, fizika, ma’lumotlar tahlili va kompyuter grafikasi sohalarida tutgan o‘rni ko‘rsatib berilgan.