(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining taniqli yozuvchilaridan biri bo‘lgan O‘lmas Umarbekovning “Odam bo‘lish qiyin” romani g‘oyaviy-badiiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda insoniylik, halollik, vijdon, jamiyat va shaxs o‘rtasidagi murakkab munosabatlar badiiy obrazlar orqali yoritilgan. Muallif romanda insonning ma’naviy kamoloti, hayotdagi sinovlari va axloqiy tanlovlari haqida chuqur falsafiy fikr yuritadi. Maqolada asarning mazmuni, qahramonlar tizimi, badiiy uslubi hamda tarbiyaviy ahamiyati tahlil qilinadi.