(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada atoqli ot komponentli ingliz va o‘zbek maqollarining tematik guruhlari keng qamrovda tahlil qilinadi. Maqollarda uchraydigan atoqli otlarning lingvistik, semantik va lingvokulturologik xususiyatlari chuqur o‘rganilib, ularning obraz yaratishdagi, ma’no ifodalashdagi hamda milliy qadriyatlarni aks ettirishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot jarayonida atoqli ot komponentli maqollar turli tematik yo‘nalishlarga ajratilib, ularning har biri ingliz va o‘zbek tillari misolida solishtirma tahlil qilinadi. Shuningdek, maqollarda qo‘llaniladigan atoqli otlarning umumlashgan yoki aniq shaxsga ishora qilishi, ularning semantik yuklamasi va madaniy mazmuni ham batafsil tahlil qilinadi.