(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maktabgacha ta’lim tizimida bolalarning har tomonlama rivojlanishini ta’minlashda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqola maktabgacha ta’lim muassasalarida animatsiya va videomateriallarning o’quv jarayonidagi o’rni, samaradorligi hamda ulardan foydalanish metodologiyasini tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda animatsion va videokontentlarning bolalarning kognitiv, emotsional va ijtimoiy ko’nikmalarini rivojlantirishdagi pedagogik salohiyati atroflicha yoritilgan. Maqolada ushbu materiallarni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning samarali usullari ko’rib chiqilib, ularning bolalar diqqatini jalb qilish va o’quv motivatsiyasini oshirishdagi ahamiyati ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim sifatini oshirishda raqamli resurslardan oqilona foydalanish bo’yicha amaliy tavsiyalar beradi.