(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Is’hoqxon Ibrat ijodining jadid adabiyotidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Unda muallifning ma’rifatparvarlik g‘oyalari, yangi usul maktablari rivojiga qo‘shgan hissasi hamda o‘zbek jadid adabiyotining shakllanish jarayonidagi ijodiy faoliyati yoritiladi. Shuningdek, Ibrat asarlarida ilgari surilgan milliy uyg‘onish, ilm-fan va ma’rifatga chaqiriq g‘oyalari jadidchilik harakatining asosiy tamoyillari bilan uyg‘un holda o‘rganiladi. Maqola orqali Is’hoqxon Ibratning o‘zbek adabiy merosidagi o‘rni va uning zamonaviy ta’lim-tarbiyadagi ahamiyati ochib beriladi.