(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yerdan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan ekologik muammolar, ularning asosiy sabablari hamda bartaraf etish yo‘llari yoritilgan. Tuproq degradatsiyasi, sho‘rlanish, eroziya, cho‘llanish va urbanizatsiya kabi jarayonlarning yer resurslariga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy agrotexnologiyalar, melioratsiya tizimlari va ekologik boshqaruv usullari orqali ushbu muammolarni kamaytirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Maqola yer resurslarini oqilona boshqarish va barqaror rivojlanishni ta’minlash masalalariga bag‘ishlangan