(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada gidronimlar, ya’ni daryo, ko‘l, dengiz, buloq va boshqa suv havzalari nomlari ishtirok etgan maqollar lingvistik va madaniy jihatdan tahlil qilinadi. Maqollarda suv havzasi nomlarining semantik va ramziy ma’nolari o‘rganiladi. Ularning xalq tafakkuri, ijtimoiy munosabatlar va axloqiy qarashlarni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, gidronim komponentli maqollarning nutqdagi obrazlilikni kuchaytirishi va tarbiyaviy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida bunday maqollar milliy madaniyat va til boyligining muhim qismi ekanligi aniqlanadi.