(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi atoqli ot komponentli maqollar lingvistik va qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida maqollar tarkibida qo‘llangan shaxs nomlari, geografik nomlar, diniy va tarixiy birliklar asosida ularning tematik guruhlari aniqlanadi. Har ikki tildagi maqollar o‘xshash va farqli tomonlari orqali solishtirilib, ularning madaniy va semantik xususiyatlari yoritiladi. Tahlil natijalariga ko‘ra, atoqli ot komponentli maqollar millatning tarixiy xotirasi, dunyoqarashi va qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim lingvomadaniy birlik ekanligi aniqlanadi.