(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada antroponimlar, ya’ni insonlarga beriladigan nomlarning lingvistik, semantik va funksional xususiyatlari keng qamrovda tahlil qilinadi. Tadqiqotda antroponimlarning kelib chiqish manbalari, ularning tarixiy, madaniy, ijtimoiy va psixologik omillar ta’sirida shakllanish jarayoni yoritilgan. Shuningdek, antroponimlarning strukturaviy tuzilishi, semantik turlari hamda til tizimidagi asosiy funksiyalari ilmiy asosda izohlanadi. Maqolada antroponimlarning milliy madaniyat va identitetni ifodalashdagi o‘rni, shuningdek, globalizatsiya sharoitida yuzaga kelayotgan zamonaviy nomlash tendensiyalari ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari antroponimika sohasidagi nazariy qarashlarni chuqurlashtirish va ushbu yo‘nalishda olib boriladigan ilmiy izlanishlar uchun muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.