(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada badiiy adabiyotda daraxt obrazining ramziy va estetik xususiyatlari yoritiladi. Jahon va o‘zbek adabiyoti namunalari asosida daraxt obrazining talqinlari tahlil qilinib, ularning o‘xshash va farqli jihatlari qiyosiy adabiyotshunoslik nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida daraxt obrazi hayot, davomiylik, xotira va inson ruhiyati bilan bog‘liq ko‘p qatlamli ma’nolarni ifodalashi asoslab beriladi.