(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola tarjima nazariyasidagi ekvivalentlik tushunchasini atroflicha ko’rib chiqadi. Unda yetakchi olimlar tomonidan taklif qilingan ekvivalentlikning turli yondashuvlari va tasniflari tahlil qilinadi. Tadqiqot til va madaniy farqlar tufayli to’liq ekvivalentlikka erishishning murakkabligini ta’kidlaydi. Maqolada tarjima maqsadi va maqsadli auditoriyaga asoslanib, tegishli ekvivalentlik turlarini tanlash muhimligi muhokama qilinadi. Xulosa qilib aytganda, ekvivalentlikning dinamik tabiati va uning sifatli tarjimani ta’minlashdagi markaziy roli yoritiladi.