(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida matematikani tasvirli masalalar asosida o‘qitishni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tasvirli masalalarning didaktik mohiyati, ularning o‘quvchilarda mantiqiy, fazoviy va tahliliy fikrlashni rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, vizual axborotlar orqali matematik tushunchalarni o‘zlashtirishning samaradorligi, raqamli texnologiyalar asosida interaktiv o‘qitish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqilgan va tasvirli masalalarni qo‘llashning metodik bosqichlari, ularning turlari hamda o‘quv jarayoniga integratsiya qilish mexanizmlari asoslab berilgan.