(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Xorazm viloyatida ayollar tomonidan sodir etilgan jinoyatlarning holati va tendensiyalari kriminologik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida ayollar o‘rtasida keng tarqalgan qo‘shmachilik, firibgarlik, tovlamachilik va odam savdosi kabi jinoyat turlarining sabablari, ularning sodir etilish usullari hamda ayblanuvchilarning ijtimoiy-demografik qiyofasi o‘rganilgan, shuningdek, jinoyatlarning kelib chiqishiga ta’sir etuvchi asosiy determinantlar, xususan, bandlik muammosi va moddiy manfaatdorlik omillari yoritib berilgan. Maqola yakunida hududda xotin-qizlar jinoyatchiligining oldini olish va ijtimoiy reabilitatsiya tizimini takomillashtirish yuzasidan ilmiy-amaliy takliflar ilgari surilgan.