(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvining o‘rni va ahamiyati yoritib beriladi. Tadqiqotda STEAM yondashuvining fanlararo integratsiyaga asoslanganligi, o‘quvchilarning kreativ va tanqidiy fikrlashini rivojlantirish, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish hamda amaliy faoliyat orqali bilimlarni mustahkamlashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, STEAM ta’limining o‘quvchilarda innovatsion fikrlash, muloqot, hamkorlik va mustaqil qaror qabul qilish kompetensiyalarini shakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi. Maqolada STEAM yondashuvini ta’lim jarayoniga joriy etish orqali ta’lim sifati va samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning real hayotga tayyorgarligini kuchaytirish hamda xalqaro baholash dasturlari talablariga mos raqobatbardosh kadrlar tayyorlash imkoniyatlari asoslab beriladi.