(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada nemis tili leksikasidagi chet tillaridan o‘zlashgan so‘zlarning tasnifi va ularning o‘rganilishiga oid tilshunos olimlarning ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida nemis tilining rivojlanish bosqichlarida lotin, grek, fransuz va ingliz tillaridan kirib kelgan qatlamlar etimologik hamda strukturaviy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada o‘zlashmalarning nemis tili fonetik va morfologik tizimiga moslashuvi (assimilatsiyasi) masalalari, xususan, "Lehnwort" va "Fremdwort" tushunchalari o‘rtasidagi farqlar zamonaviy tilshunoslik prizmasi orqali yoritib beriladi.