(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Oʼzbekiston xalq yozuvchisi Oʼlmas Umarbekovning “Odam bo’lish qiyin” romani ilmiy-tahliliy jihatdan oʼrganiladi. Asarning gʼoyaviy-tematik mazmuni, bosh qahramonlar tizimi, axloqiy ziddiyatlar hamda romanning oʼzbek adabiyotidagi oʼrni koʼrib chiqiladi.