(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada badiiylik nima ekanligi, uning adabiyotdagi o‘rni va nima uchun muhimligi oddiy va tushunarli tarzda tushuntiriladi. Badiiylikning asosiy belgilariga, ya’ni obrazlilik, tasviriylik va his-tuyg‘uga ta’sir qilish kabi jihatlarga alohida to‘xtalib o‘tiladi. Shuningdek, badiiylik va hayotiylik o‘rtasidagi bog‘liqlik ham sodda qilib izohlanadi. Maqola davomida badiiylikni yuzaga chiqaradigan vositalar haqida ham misollar bilan tushuntiriladi.