(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada tijorat banklarida buxgalteriya hisobining moliya tizimidagi tutgan o‘rni va ularning bozor iqtisodiyoti sharoitida faoliyat yuritish xususiyatlari keng yoritilgan. Sug‘urta va bank tizimidagi iqtisodiy subyektlar uchun yuzaga keladigan risklarni aniqlash, baholash va taqsimlash mexanizmlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, banklar tomonidan shakllantiriladigan zaxira jamg‘armalarining iqtisodiyotdagi ahamiyati, ularning investitsiya jarayonlarida faol ishtiroki va uzoq muddatli moliyaviy resurslar manbai sifatidagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot natijalarida banklarning barqaror ishlashi mamlakat iqtisodiy o‘sishiga, investitsion muhitning yaxshilanishiga hamda moliyaviy barqarorlikni ta’minlashga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ilmiy manbalar asosida ko‘rsatilgan.