(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqot zamonaviy global axborot oqimi sharoitida maktab o‘quvchilarida tanqidiy fikrlashni rivojlantirish hamda manipulyatsiyaga qarshi psixologik immunitetni shakllantirish muammolarini yoritadi. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar va ijtimoiy tarmoqlar orqali axborotning tez tarqalishi o‘quvchilarning fikrlash jarayoniga bevosita ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu sababli, o‘quvchilarda axborotni tahlil qilish, baholash va to‘g‘ri xulosa chiqarish ko‘nikmalarini shakllantirish muhim pedagogik-psixologik vazifalardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning psixologik asoslari, manipulyatsion axborot ta’siridan himoyalanish mexanizmlari hamda ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan samarali metodlar tahlil qilinadi.