(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu mavzuda nemis va o‘zbek tillarida gullarga oid so‘zlarning leksikografik tasviri, ya’ni ularning lug‘atlarda berilishi, ma’no xususiyatlari, tarjima ekvivalentlari va semantik izohlanish usullari keng tahlil qilinadi. Maqolada floristik leksik birliklarning izohli, ikki tilli hamda maxsus terminologik lug‘atlarda qanday ifodalanishi, ularning strukturaviy va semantik xususiyatlari qiyosiy jihatdan o‘rganiladi. Shuningdek, gullar nomlarining nemis va o‘zbek tillaridagi etimologik asoslari, ularning madaniy-lingvistik jihatlari hamda metaforik va ramziy ma’nolari ham alohida ko‘rib chiqiladi.