(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada nemis va o‘zbek tillari leksikografiyasida fitonimlarning berilish tamoyillari va ularning lug‘at maqolalarida aks etish xususiyatlari qiyosiy o‘rganiladi. Tadqiqot davomida nemis lug‘atchiligiga xos ilmiy-taksonomik aniqlik va o‘zbek lug‘atchiligidagi tasviriy-lingvokulturologik yondashuvlar o‘zaro tahlil qilingan. Natijada fitonimlarning lug‘atdagi tavsifi nafaqat biologik ma’lumotni, balki xalqning estetik dunyoqarashini ham qamrab olishi lozimligi isbotlangan.