(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada brend moyilligi tushunchasining nazariy asoslari, uning shakllanish mexanizmlari hamda zamonaviy marketing tizimidagi o‘rni batafsil tahlil qilinadi. Brend moyilligi iste’molchilarning muayyan brendga nisbatan barqaror ijobiy munosabati va sodiqligi sifatida talqin qilinib, u nafaqat mahsulot sifati, balki psixologik, ijtimoiy va emotsional omillar ta’sirida shakllanishi yoritiladi. Maqolada iste’molchilarning qaror qabul qilish jarayonida brend imiji, reklama, shaxsiy tajriba va ijtimoiy muhitning o‘rni alohida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, brend moyilligining asosiy turlari, ya’ni ratsional va irratsional moyillik, haqiqiy sodiqlik va yuzaki tanlov kabi ko‘rinishlari tahlil etilib, ularning har biri marketing strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etishi asoslab beriladi. Ayniqsa, raqobat kuchli bo‘lgan bozorlarda kompaniyalar uchun brend moyilligini shakllantirish va mustahkamlash ustuvor vazifa ekani ta’kidlanadi.