(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi globallashuv davrida insoniyat oldida turgan global muammolar tobora murakkablashib bormoqda. Iqlim o‘zgarishi, ekologik inqiroz, kambag‘allik, urushlar va pandemiyalar kabi muammolar nafaqat alohida davlatlar, balki butun dunyo hamjamiyatiga ta’sir ko‘rsatmoqda. Ushbu muammolarni hal etish xalqaro hamkorlikni kuchaytirish, zamonaviy texnologiyalardan foydalanish va barqaror rivojlanish tamoyillarini joriy etishni talab etadi. Mazkur maqolada global muammolarning mohiyati, ularning kelib chiqish sabablari hamda ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi.