(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqot ishi zamonaviy marketing tizimida tobora ommalashib borayotgan "Birlashtirilgan brending" (Unified Branding) kontseptsiyasining mazmun-mohiyati va uning iqtisodiy samaradorligini tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Maqolada korxonalarning mahsulot portfelini yagona brend ostida jamlash orqali erishiladigan strategik ustunliklar, jumladan, marketing xarajatlarini optimallashtirish, iste’molchi sodiqligini (Brand Loyalty) shakllantirish va bozorga kirish to‘siqlarini kamaytirish masalalari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida "Nimb effekti" (Halo Effect) va brend arxitekturasining turli modellari qiyosiy o‘rganildi. Annotatsiyada ta’kidlanganidek, yagona vizual va semantik identifikatsiyaga ega bo‘lgan brendlar nafaqat o‘z mahsulotlarining tan olinishini tezlashtiradi, balki global inqirozlar davrida iste’molchi ishonchini saqlab qolishda muhim barqarorlik omili bo‘lib xizmat qiladi. Maqola yakunida O‘zbekiston bozorida faoliyat yuritayotgan yirik ishlab chiqaruvchilar uchun birlashtirilgan brendingni joriy etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.