(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada iste’molchilar xulq-atvorini belgilab beruvchi eng muhim omillardan biri — iste’molchilar resurslari, ularning nazariy asoslari va tarkibiy qismlari tadqiq etilgan. Maqolada iste’molchilarning qaror qabul qilish jarayonida iqtisodiy (daromad va boylik), vaqt va intellektual (axborotni qayta ishlash qobiliyati) resurslarining o‘rni va ularning o‘zaro bog‘liqligi atroflicha tahlil qilingan. Shuningdek, iste’mol resurslarining cheklanganligi sharoitida xaridorlarning tanlov strategiyalari va ushbu jarayonning marketing qarorlariga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot yakunida iste’molchilar resurslarini hisobga olgan holda bozor segmentatsiyasini amalga oshirish va marketing kommunikatsiyalarini optimallashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.