(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy korxonalarning bozordagi raqobatbardoshligini ta’minlashda brend arxitekturasining o‘rni, uning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tadqiq etilgan. Maqolada ko‘p tarmoqli kompaniyalarning brendlar portfelini tizimlashtirish usullari, brendlar o‘rtasidagi iyerarxik va funksional aloqalar atroflicha tahlil qilingan. Shuningdek, jahon amaliyotida keng qo‘llaniladigan brend arxitekturasi modellari — monolit (Branded House), sub-brending, ma’qullangan brendlar (Endorsed Brands) va mustaqil brendlar (House of Brands) modellarining afzalliklari va cheklovlari qiyosiy baholangan. Tadqiqot yakunida brend arxitekturasini optimallashtirish, marketing xarajatlarini samarali taqsimlash va korporativ brend kapitalini himoya qilish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.