(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Sintetik plastiklarning global ekologik muammolari sababli, qayta tiklanuvchi o’simlik Yog’lari asosida biodegradable polimerlar yaratish dolzarb yo’nalishga aylandi. Ushbu maqolada prunus dulcis (bodom) yog’I tarkibidagi triglitseridlar asosida Biodegradable biopolimer sintezining nazariy kimyoviy modeli ishlab chiqildi. Transesterifikatsiya, epoksidlanish va polikondensatsiya mexanizmlari molekulyar darajada tahlil qilinadi. Biodegradatsiya jarayoni ester bog’lari orqali mikroorganizmlar ta’sirida sodir bo’lishi nazariy jihatdan asoslanadi.Taklif etilgan model bioasosli qadoqlash materiallari va ekalogik polimer kompozitlar yaratish uchun nazariy platforma sifatida xizmat qiladi.