(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “Baxtsiz kuyov” pyesasi badiiy va g‘oyaviy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda muallif o‘z davrining ijtimoiy muammolari, xususan, majburiy nikoh, oilaviy munosabatlardagi adolatsizlik va ayollarning huquqsiz holati kabi masalalarni yoritadi. Pyesadagi obrazlar tizimi, konfliktning rivojlanishi hamda dramatik ifoda vositalari orqali Qodiriy jamiyatdagi illatlarni tanqid ostiga oladi. Shuningdek, asarda ma’rifatparvarlik g‘oyalari va inson erkinligi masalalari ham asosiy o‘rin egallaydi. Maqolada pyesaning badiiy xususiyatlari, obrazlar psixologiyasi va dramatik qurilishi ilmiy asosda tahlil qilinadi.