(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola poetik korpuslarni yaratish va ularni lingvistik annotatsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlariga bag’ishlangan. Unda she’riy matnlarning o’ziga xos xususiyatlari, jumladan, metrika, qofiya va badiiy san’atlarni hisobga olgan holda annotatsiya qilish metodologiyalari ko’rib chiqiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – o’zbek she’riyatining lingvistik annotatsiyasi uchun samarali tizim va tamoyillarni ishlab chiqishdir. Taklif etilayotgan yondashuv adabiyotshunoslik va kompyuter lingvistikasi sohalarida yangi tahlil imkoniyatlarini ochib beradi. Natijalar poetik nutqning tuzilishini chuqurroq tushunishga yordam beradi.